Bootcamp Kijkduin

Posted on 12 december 2015

Mijn favoriete plek om te bootcampen is Kijkduin. Je vindt er de ideale combinatie van natuurlijke elementen; strand, zee en (puin)duinen. Voor een goede bootcamp gebruik je natuurlijke voorwerpen om functionele oefeningen mee te doen. Springen, klauteren, kruipen, rennen, rollen, sjouwen en lopen natuurlijk. Basisbewegingen dus!

Voor mij geen attributen meeslepen uit de sportschool  en die uitstallen op een net gemaaid grasveldje. Nee, zoeken naar elementen waar je aan kunt gaan hangen, waar je op en af kunt springen, overheen kunt gaan of onderdoor kunt kruipen. De houten fietsenstallingen bij de toegangen tot het strand, het verhoogde terras van een beachclub of de stellages van de opslag van de Catamarans.
bootcamp

Al je in het leger hebt gezeten (vroeger was dat verplicht) dan weet je wat een “velddienst” inhoudt. Dan weet je hoe het voelt als je een week “op bivak” bent geweest. Fit en sterker worden in de natuur daar komt de Bootcamp vandaan.

Afgelopen zaterdag was het weer zover “knallen in de Puinduinen” op Kijkduin. En we hadden geluk; halverwege werden we door de natuur getrakteerd op een onvervalste moeson regenbui die in Thailand niet misstaan zou hebben.

IMG_7077

Kijk en dan heb je echt het gevoel dat je bezig bent met… Bootcampen!


No Replies to "Bootcamp Kijkduin"